Fontos tudnivalók a vízről

A tiszta víz méregtelenít és tehermentesíti immunrendszerünket

Az emberek csekély hányada fogyaszt elegendő folyadékot, pedig egy felnőtt ember optimális napi folyadékbevitele legalább 2 liter. Amikor szervezetünk vízhiányban szenved, jelzéseket küld: fáradtságérzés, emésztési zavarok, fejfájás stb.

A testünkben a víz szerepe annyira alapvető, hogy ha 2 liter hiányzik belőle ( kb.4% ), akkor súlyos vízhiányos állapotba kerülünk. Szöveteink víztartalma kémiailag igen híg oldatnak mondható. Rendkívül fontos tehát, hogy milyen ásványianyag tartalmú ivóvizet fogyasztunk. Ha elérjük, hogy az ivással bevitt víz sűrűsége alacsonyabb a testünkben lévő sejtnedvek sűrűségénél, csak akkor beszélhetünk optimális kiválasztásról, mert ebben az esetben van a bevitt víznek oldóképessége. Ha ivóvizünk,üdítőitalunk, ételeink töménysége magasabb a sejtnedveink sűrűségénél, ozmotikus nyomásánál, akkor a bevitt víznek nincs oldóképessége, elvízteleníti a sejteket. Ez a sejtek egyensúlyzavarához vezethet és veséink is túlterheltté válnak, képtelenek kiválasztani.

Az eredmény: allergia, bélpanaszok, magas vérnyomás, izületi fájdalmak, meszesedés, kövek lerakódása stb. A tiszta víz fogyasztása lehetővé teszi szervezetünkben a méregtelenítést, ezzel tehermentesíti immunrendszerünket és növeli ellenálló képességünket.

Szervezetünknek nem “sok folyadékra”, hanem sok tiszta vízre van szüksége.
A fenti feltételeknek a Brill ásványvíz megfelel, mivel alacsony kalcium és magnézium tartalma miatti töménysége a sejtek ozmotikus nyomásánál alacsonyabb, vagyis segít a szervezet méregtelenítésében!

Mivel a víz lágy, ezért hasznos lehet vesekő képződés megakadályozására különösen az arra hajlamosak esetében. Több fogyasztói visszajelzés alapján vesehomok és vesekő eltávolításában segített a víz.

Az eddigi tapasztalatok alapján kemoterápia esetén is jótékony hatással lehet a melléktünetek enyhítésében.

Sem a legtöbb víztisztító, sem pedig a forralás nem alkalmas arra, hogy a csapvízben található vegyi anyagokat, gyógyszermaradványokat közömbösítse. Az ásványvizekben található szervetlen anyagok (pl: kalcium, magnézium ) pedig testünkben hulladékként halmozódnak fel, megterhelve ezzel a kiválasztó rendszerünket. A víz szervezetünk elsődleges információ hordozója, mert rajta keresztül jutnak el az információk, a tápanyagok a sejtek, az egyes szervek, szervrendszerek között.
Az ilyen vízzel készült ételek íze sokkal természetesebb lesz és kevesebb fűszerre is van szükség!

A jód szükségessége

Az egészséges szervezet egyik alapfeltétele, hogy a hormonháztartásunk harmonikusan működjön. Magyarország jelentős területe jódhiányos. Ennek eredményeként a pajzsmirigy-betegségek az átlagosnál gyakrabban fordulnak elő nálunk. A pajzsmirigy olyan hormonokat termel, amelyek a szervezet anyagcseréjének sebességét szabályozzák.
A hormon hatására a szervezet több fehérjét állít elő és növeli a sejtekben felhasznált oxigén mennyiségét is. A pajzsmirigy hormon előállításához a pajzsmirigynek jódra van szüksége. A pajzsmirigy dolgozza fel a táplálékkal a szervezetbe kerülő jódot és alakítja át hormonná. A jódhiány okozta betegségek sokfélék lehetnek: pajzsmirigy működési zavar, fejfájás, máj- vese problémák, fáradékonyság, anyagcsere problémák, gyerekeknél fejlődési problémák, kismamáknál fejlődési rendellenességek stb. A jód szerepet játszik a zsírsavak elégetésében és a vérsavó koleszterin szintjének csökkentésében is. Ezért fontos – mivel a magyar lakosság többségénél kimutatható a jódhiány – , hogy folyamatosan pótoljuk a jódot, lehetőleg természetes ( jodid ) forrásból! A jód megfelelő mennyiségben való jelenléte elengedhetetlen az optimális testi és szellemi fejlődéshez, valamint az egész életen át tartó jó teljesítőképességhez. A napi minimális jódbevitel gyerek – felnőtt 100 – 250 ug, kismamáknak 350 ug / nap. A maximális bevitel az ajánlott 5 -20 szorosa is lehet, a WHO ajánlásában 1000 ug / nap. Érdemes megjegyezni, hogy a Japánok – akikről köztudott, hogy milyen egészségesek – 1000 – 1200 ug / napi mennyiséget fogyasztanak (a sok tengeri halfélék miatt)
Az elsődleges természetes jódforrás a tengeri halak és egyéb tengeri élőlények, de hazánkban ez nem elérhető. Mivel kevés hazai élelmiszer tartalmaz kismértékben jódot, ezért kézenfekvőbb a természetes jódtartalmú vizek fogyasztása (kevés található).
Néhány élelmiszer segíti a jód hasznosulását a szervezetben, mint a tojássárgája, petrezselyem, sárgabarack, datolya, szilva, sajt, hal és a csirke.
A jód felszívódását gátolják, mint a kelkáposzta, brokkoli, karfiol, őszibarack, körte, mustár, szójabab, köles, földimogyoró..
Kimutatták, hogy az ivóvizek klórozása a jódtartalomban jelentős veszteséget okoz.
Ezért is fontos, hogy természetes jódtartalmú ivóvizet fogyasszunk!

A lúgos víz jótékony hatása

Egyre több orvos és természetgyógyász állítja, hogy sok betegségünk hátterében szervezetünk túlzott elsavasodása áll. Akkor beszélhetnénk egészséges táplálkozásról, ha többségében lúgosító ételeket – italokat fogyasztanánk. Táplálkozásunk savas jellegű a sok szénhidrát fogyasztása miatt. Az elsavasodott szervezetben a paraziták is jobban elszaporodnak ami betegséghez vezethet. Mivel ételeink többnyire nem ellensúlyozzák a savas hatást, ezért kézenfekvő lúgos kémhatású víz fogyasztása, ami fedezi a napi folyadékbevitelt is.

A metakovasav élettani hatása

A BRILL ásványvíz jelentős metakovasav tartalommal rendelkezik ( 30 mg/l )
A metakovasav sejtregeneráló ( öregedés gátló ) hatását orvosi kísérletek is alátámasztják.
Mivel itt természetes formában van jelen a vízben , ezért a hatása is fokozottabb, mint mesterségesen előállított
esetben. Az interneten egyre több cikk foglalkozik a metakovasav nem elhanyagolható élettani hatásairól…….

2018-12-18T18:17:44+00:00