A Brill ásványvízről

A Brill ásványvízről2021-12-18T21:26:32+00:00

A BRILL egy különleges minőségű ásványvíz

 Mégis miért került a BRILL a magas minőségű ásványvizek kategóriájába?
Nézzük meg milyen csillogó oldalaival tud elkápráztatni minket a BRILL:

1. BRILL – Természetes lúgos ásványvíz víz pH 8,3 értékkel és magas lúgosító kapacitással, harmonikus ásványi összetétellel.

Elméletileg, ha a pH magasabb, mint 7 akkor a közeget lúgosnak tekinthetjük. De a gyakorlatban nincs értelme lúgosnak nevezni azokat a vizeket, amelyeknek a pH-ja kisebb, mint 8.
A pH egy logaritmus skála, minden pH egység növekedés 10-szeres hidroxidion koncentráció növekedésnek (lúgosság növekedésnek) felel meg. Ezért van az, hogy a pH=8 víz 10-szer lúgosabb, mint a pH=7-s víz. A pH skála ilyen különlegességéből fakad az, hogy elegendő a pH értéknek 8,3-nak lenni és akkor ennek a víznek a lúgossága kétszer nagyobb, mint a pH=8- é.
A pH érték nem az egyetlen paraméter, amelyik biztosítja a víz lúgosító hatását. Az ásványvízben lévő hidrokarbonát és karbonát ionoknak köszönhetően, az ásványvíz puffer kapacitása nő. A puffer kapacitás azt mutatja, hogy mennyi savat kell egy bázikus anyaghoz hozzáadni, hogy a pH értéke 1 egységgel csökkenjen. Vagyis, hogy mennyire lúgosító a víz. A puffer kapacitás kapcsolatban van az ásványvízben mért, úgynevezett összes lúgossággal , az összes lúgosság viszont a hidrogén karbonát és a karbonát ionok koncentrációja határozza meg.

A BRILL ásványvízben az összes lúgosság értéke 8,5 mmol/l, ami nagy részben a 456 mg/l hidrogén karbonát koncentrációnak köszönhető (nézd a lenti táblázatot).

FIGYELEM! Két paramétert kell figyelembe venni, ha a lúgosító hatásról beszélünk – a pH értéket és a hidrogén karbonát koncentrációt!

Amikor a lúgos ásványvizet összehasonlítják az ivóvízből ionizátor segítségével előállított lúgos vízzel, ne feledjük ezt a fontos tényt! Az ivóvízben általában az összes sótartalom alacsonyabb, mint az ásványvízben és 250-350 mg/l szinten szokott lenni. Viszont az ilyen vízben a hidrokarbonát ionok koncentrációja nem lehet magasabb, mint 200-250 mg/l, ami legalább a fele a BRILL ásványvízben található hidrogén karbonátnak! Vagyis a BRILL ásványvíz lúgosító hatása legalább kétszer magasabb, mint az ivóvízből elektrokémiailag, ionizátorral előállított lúgosított víznek, mindamellett, hogy a pH értéke “csak” 8,3!

A BRILL a magyarországi forrásokból kitermelt ásványvizek közül a legmagasabb pH értékkel rendelkezik (nézd a Táblázatot).

Magyarországon forgalmazott szénsavmentes ásványvizek összes ásványi anyag tartalma, pH értéke és jodid tartalma:

Víz neve Összes ásványi anyag, mg/l pH Jodid, mg/l
Harmatvíz forrásvíz 410 7,8
Dogerita 491 7,8
Veritas Gold 503 7,7
Aquarius 506 7,5
Mizse 515 7,7
Szentkirályi 517 7,4
Ave 521 7,3
Csokonai 521 7,8
Viktória 528 7,3
Jodicium szénsavas 535 <7 0,100 dúsított
Civis 546 7,9
Primavera 555 7
Emese 560 7,5
Pannon Gyöngye 583 7,6
Montivíz 593 7,2
Vivien 620 7,3
Lillafüredi 640 7,5
Pannon Aqua 645 7,6
Fonte Verde 667 7,2
Óbudai Gyémánt 687 7
Jászok Kincse 700 8 ? 0,059 ?
BRILL 713 8,3 0,1
Aquastella 728 7
Fonyódi forrásvíz 761 7,5
AquaViva Kerekdombi 1342 7,7 0,038
Margitszigeti Kristályvíz 1.350 7

A BRILL szénsavmentes lúgos ásványvíz. A szénsavas vizek a szervezetben savasodást okoznak, ellenben a lúgosokkal, amelyek segítenek helyreállítani szervezetünk sav-bázis egyensúlyát.A szénsavmentes vizeknek nagyon jól érezhető a természetes íze. A szénsav jelentősen befolyásolja az ásványvíz ízét és egy gyenge minőségű alapvíz is lehet ízletes szénsavval dúsítva.
A szénsavmentes vizeket csak igazán steril körülmények között szabad palackozni, mert nincs benne olyan tartósítószer, mint amilyen a szénsav. Ezért van az, hogy a szénsavmentes természetes vizekből nincs túl sok a piacon.

A jó minőségű szénsavmentesekből, pedig még kevesebb van.

A BRILL egy kellemes ízű és harmonikus összetételű természetes szénsavmentes ásványvíz!

Egyre több orvos és természetgyógyász állítja, hogy sok betegségünk hátterében szervezetünk túlzott elsavasodása áll. Akkor beszélhetnénk egészséges táplálkozásról, ha többségében lúgosító ételeket – italokat fogyasztanánk. Táplálkozásunk savas jellegű a sok szénhidrát fogyasztása miatt. Az elsavasodott szervezetben a paraziták is jobban elszaporodnak, ami betegséghez vezethet. Mivel ételeink többnyire nem ellensúlyozzák a savas hatást, ezért kézenfekvő lúgos kémhatású víz fogyasztása, ami fedezi a napi folyadékbevitelt is.

A BRILL garantáltan nem tartalmaz semmilyen fertőtlenítő és tartósítószert!

2. BRILL – természetes jódos ásványvíz 0,1 mg/l jodid koncentrációval.

A magyar lakosság többségénél kimutatható a jódhiány. Ennek geológiai okai vannak. Az Országos Környezetegészségügyi Intézet adatai szerint a magyarországi kútvizekben csak 0,00-0,025mg/l a jodid koncentrációja, ami nagyon alacsony érték (kép). Ezért is van az, hogy Magyarországon kevés a természetes jodidot tartalmazó ásványvíz! Ásványvizeink között csak 4 szénsavmentes, természetes ásványvizet találunk ( fenti táblázat), amelyeknek jelentős jodid tartalma van.

A Brill ásványvíz egy minősített, természetes forrásból származó lágy, lúgos kémhatású és természetes jódot tartalmazó víz, ami napi rendszerességgel korlátlanul fogyasztható!

A BRILL a magyarországi forrásokból kitermelt ásványvizek közül optimális jodid koncentrációval rendelkezik ( fenti táblázat ).

Magyarország jodid

A jódhiány komoly betegségeket okozhat: pajzsmirigy működési zavar, fejfájás, máj- vese problémák, fáradékonyság, anyagcsere problémák, gyerekeknél fejlődési problémák, kismamáknál fejlődési rendellenességek stb. A jód szerepet játszik a zsírsavak elégetésében és a vérsavó koleszterin szintjének csökkentésében is.

Ezért fontos, hogy folyamatosan pótoljuk a jódot, lehetőleg természetes (jodid) forrásból!

A jód megfelelő mennyiségben való jelenléte elengedhetetlen az optimális testi és szellemi fejlődéshez, valamint az egész életen át tartó jó teljesítőképességhez. A napi minimális jódbevitel gyerek – felnőtt esetében 0,1 – 0,25 mg, kismamáknak 0,35 mg / nap. A maximális bevitel az ajánlott 5 -20 szorosa is lehet, a WHO ajánlásában 1 mg / nap. Érdemes megjegyezni, hogy a Japánok – akikről köztudott, hogy milyen egészségesek – 1,0 – 1,2 mg / napi mennyiséget fogyasztanak (a sok tengeri halfélék miatt).

Tehát a BRILL ásványvízből bátran lehet fogyasztani, nem okozhat veszélyt, csak segíti a szervezet hormonháztartásának a harmonikus működését.

3. BRILL – optimális sótartalmú, lágy víz.

Nagyon fontos paraméter az ásványvizek minőségének a meghatározásakor az ásványvízben megtalálható ásványi anyagok típusa, az ásványi anyagok koncentrációja, és az ásványi anyagok aránya, vagyis az egymáshoz viszonyított koncentrációjuk. Az ásványvizeink a FÖLD teremtményei és hordozzák magukban mindazt a csodálatos anyagokat, amelyek, a mi testünket is alkotják.

A BRILL természetes ásványvíz Pannon-kori vízadó rétegből, 350 m mély kútból származik és számos, a szervezetünknek fontos ásványi anyagot tartalmaz ideális mennyiségben.

BRILL ásványvíz összetételének főbb paraméterei:

Összes ásványi anyag tartalom 713 mg/l
Kalcium 8,2 mg/l
Magnézium 3,7 mg/l
Nátrium 156 mg/l
Jodid 0,11 mg/l
Klorid 12 mg/l
Fluorid 0,11 mg/l
Kálium 1,1 mg/l
Metakovasav 30 mg/l (sejtregeneráló hatású)
Hidrogén karbonát 463 mg/l
Összes lúgosság 8,6 mmol/l

A mi vérünk nagyon fontos elemeiként szerepelnek a következő ionok, Na+ , K+, Ca2+ , Cl-, HCO3-. A vérszérumban a normál koncentrációja ezeknek az elemeknek a következő értékeknek felelnek meg: Na+ 150 mmol/l vagy 3450 mg/l , K+ 5 mmol/l vagy 200 mg/l , Ca2+ 2 mmol/l vagy 80 mg/l , Cl- 100 mmol/l vagy 3550 mg/l , HCO3- 25 mmol/l vagy 1525 mg/l. Ezekből az adatokból látszik, hogy a BRILL ásványvízben a legfontosabb ionok aránya szinte megegyezik – Na:K:Ca a vér szérumban 1:0,07:0,05, a BRILL ásványvízben 1:0,06:0,02. Ez azt mutatja, hogy a BRILL az emberi szervezet számára nem idegen közeg!

A BRILL nem emberi mű, – a BRILL- t a TERMÉSZET az EMBERNEK teremtette!

Az emberi vér ozmotikus nyomása megfelel egy 0,9%-s NaCl oldat ozmotikus nyomásának. Ilyen oldat 9000 mg/l sóoldat koncentrációnak felel meg. Ha összevetjük ezeket az értékeket az ásványvízben jelenlévő ionkoncentrációkkal, akkor a 713 mg/l összes sótartalom, nagyon is alacsony értéknek felel meg. Vagyis az ilyen vizet az ásványvizek között, inkább a lágy víz kategóriába kell sorolni és ezért jelenthetjük ki, hogy a BRILL ásványvíz korlátlan mennyiségben fogyasztható (természetesen ez az ionok koncentrációja alapján van kijelentve és nem a napi javasolt fogyasztható vízmennyiség túllépését javasolja).

Ha olyan ásványvizet iszunk, amelynek az ozmotikus nyomása alacsonyabb, mint a szervezetünk testnedveinké, akkor bevitt víz képes feloldani a testünkben felgyülemlett oldatlan sókat, kőképződményeket. Ez egyértelmű a BRILL ásványvíz esetében, vagyis a BRILL kitűnően átmossa a szervezetünket, segítve a vese, a máj működését.

Ha ivóvizünk, üdítőitalunk, ételeink töménysége magasabb a sejtnedveink sűrűségénél, ozmotikus nyomásánál, akkor a bevitt víznek nincs oldóképessége, elvízteleníti a sejteket. Ez a sejtek egyensúlyzavarához vezethet és veséink is túlterheltté válnak, képtelenek kiválasztani a selejt anyagokat. Az eredmény: allergia, bélpanaszok, magas vérnyomás, ízületi fájdalmak, meszesedés, kövek lerakódása stb. A tiszta víz fogyasztása lehetővé teszi szervezetünkben a méregtelenítést, ezzel tehermentesíti immunrendszerünket és növeli ellenálló képességünket.

Szervezetünknek nem “sok folyadékra”, hanem sok tiszta vízre – mint a BRILL – van szüksége.

Az emberek csekély hányada fogyaszt elegendő folyadékot, pedig egy felnőtt ember optimális napi folyadékbevitele legalább 2 liter. Amikor szervezetünk vízhiányban szenved, jelzéseket küld: fáradtságérzés, emésztési zavarok, fejfájás stb. A testünkben a víz szerepe annyira alapvető, hogy ha 2 liter hiányzik belőle (kb.4% ), akkor súlyos vízhiányos állapotba kerülünk. Szervezetünknek naponta legalább 2,5 liter vízre van szüksége optimális feltételek között.A szervezetünk vízforgalma átlagban a következő képen alakul:

Vízfelvétel: ivás 1500ml, ételek 750 ml, ételek szervezetünkben történő lebomlásából még plusz 250 ml. Ez összesen 2500 ml.

Vízleadás: vizelettel leadunk 1600 ml, széklettel 100 ml, légzéssel és izzadással 800 ml. Összesen: 2500 ml.

Fogyassza egészséggel!